Fočaci kopaju tunel ispod Drine da ne plaćaju carinu kad idu u Srbiju

Fočaci ekstremnih fizičkih i psihičkih predispozicija ne odustaju od svoje ideje da kopaju tunel ispod rijeke Drine kako u budućnosti više ne bi morali da plaćaju carinu kad budu iz privatnih razloga morali da idu u Srbiju, saznaje Sarajevo365.com

Grupa od oko 150 Fočaka iz nevladine organizacije “Kopaj za svoju budućnost” osigurala je svu potrebnu mehanizaciju, alate i ljudstvo, kako bi istrajali u ispunjavanju Statuta svoje nevladine organizacije, koji im nalaže da do 2022. godine moraju ostvariti svoja dva cilja:

1° Prelazak granice sa Srbijom bez plaćanja carine
2° Dolazak u Sarajevo privatnim električnim automobilima kako bi se uštedilo na gorivu

I dok se za drugu tačku ovog plana još nisu stvorile neophodne tehničke mogućnosti, jer je izgradnja fabrike električnih automobila u Foči preskupa, kako portal Sarajevo365.com otkriva, radovi na kopanju tunela ispod rijeke Drine, da ne bi plaćali carinu, uskoro bi trebali početi, a planirani završetak radova se očekuje krajem 2022. godine.

“Od ovog tunela nećemo imati koristi samo mi, već i svi oni koji žele da uštede kao mi” izjavio je za Sarajevo365.com jedan od članova ove nevladine organizacije.

Ipak, ne gledaju svi tako na ovaj potez Fočaka, pa je tako srbijanski ministar Ivica Dačić izjavio da se u ovom konkretnom slučaju “radi o potkopavanju države Srbije” , što Fočaci demantuju, navodeći da “rijeka Drina ne pripada nikome”.

izvor: Sarajevo365.com

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće