Beba umrla u majčinoj utrobi! Doktori nisu hteli da porode ženu, dok otac ne izvadi pare!

Velika tragedija u jednoj srpsko-rumunskoj porodici.

Nesretni slučajevi se dešavaju svakodnevno, ljudi umiru na ulici, u saobraćajnim nesrećama pa čak i u bolnicama kada je stanje tako ozbiljno da ni ljekari nemaju odgovarajuće rješenje.

Ali kada se desi da beba na porođaju premine ili pak majka onda to potrese i prodrma sve koji čuju za to. Rijetko se pak traže krivci među medicinskim osoblje kao što je ovdje slučaj. Radi se o jednoj tragediji u kojoj je nedužna beba miješanog srpsko-rumunskog bračnog para prestala disati još u majčinom stomaku, jer su odgovorni u bolnici “Mater Dej” na Malti željeli prvo riješiti pitanje plaćanja medicinske usluge. Naime, kako je otac Srbin i nije sa teritorije Evropske unije, zaduženi su više bili zabrinuti za rešavanje pitanja plaćanja nego za zdravlje žene i nerođene bebe.
Bračni par koji je ostao bez svoje bebe iznosi optužbe a sve prenose tamošnji mediji. Prema njihovim tvrdnjama, njihova beba je umrla u majčinom stomaku, zbog toga što osoblje bolnice i vlasti ne pokazuju nikakvu profesionalnu razboritost, angažovanost i brigu za pacijente, a vlasti snose odgovornost, direktno ili indirektno, za takve ljekare i medicinske sestre, tvrdi ovaj srpsko-rumunski bračni par.

Ogorčeni roditelji su podnijeli tužbu protiv osoblja ove bolnice, pri tome naglašavaju da je trudnoća normalno tekla, da nije bilo nikakvih problema i da je u ovu bolnicu trudnica došla u bolnicu na porođaj došla nešto ranije.

Dalje su naveli u optužbi da je majka Rumunka, znači državljanin Evropske unije, te kao takva ima evropsku karticu zdravstvenog osiguranja koja joj daje pravo na besplatan medicinski tretman ili umanjenje sume koju treba platiti u slučaju hitne pomoći u javnim bolnicama, piše “Times of Malta”.

Ali, prema njihovoj izjavi, bolničko osoblje, kako se činilo, je bilo više zabrinuto kako će otac koji dolazi iz zemlje koja nije iz EU, moći platiti medicinske usluge u državnoj bolnici.
Pri tome su potpuno zanemarili sam porođaj usljed čega se, prema navodima, zbog tog odugovlačenja ljekara i čekanja da se razjasni način plaćanja, situacija dodatno iskomplikovala, pa je a beba je umrla i prije nego što je ugledala svijet.

Osim medicinskog osoblja, roditelji su podnijeli tužbu i protiv generalnog direktora zdravstvenih službi, protiv glavnog vladinog medicinskog službenika, nisu zaboravili ni premijera, pa tužba protiv ministra zdravlja, njegovog sekretara, naravno nisu izostavili iz tužbe ni izvršnog direktora u bolnici “Mater Dej”, kao i protiv direktora službe za njegu.

Tužbu su za njih sastavili i podnijeli advokati Natalino Karuana de Brinkat i Ivan Mifsud i traže da se u roku od 15 dana isplati roditeljima odšteta, uz zadržavanje prava na daljnje pravne radnje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće