Dijelovi SAD-a zatrpani s metar i pol snijega, Velika Britanija okovana ledom i u prometnom kaosu

Dijelovi Sjedinjenih Američkih Država zatrpani su rekordnim količinama snijega, dok je snježna oluja u Velikoj Britaniji izazvala prometni kaos.

Rekordna količina snijega napadala je u ponedjeljak i utorak u gradu Erie u Pennsylvaniji i okolnim područjima – čak 134 centimetra. Samo na Božić napadalo ga je 86 centimetara, a dan kasnije još 48.

U gradu je policija izdala upozorenje za "opasne i neprohodne ceste". Još više snijega, prema prognostičkim najavama, napadat će danas. Meteorolozi pojašnjavaju kako je ovakva jaka snježna oluja posljedica kombinacije hladnog zraka i vode iz jezera Erie.

Vlasti su izdale upozorenja za građane diljem Velike Britanije koja se također u noći s utorka na srijedu našla okovana snijegom i ledom. Vremenski uvjeti izazvali su kaos na cestama, a tisuće građana ostalo je bez struje. Prema podacima, bez mreže je 14 tisuća domaćinstava.
U Engleskoj su pak na snazi upozorena zbog mogućnosti od poplava.

Vlasti su upozorile i kako zbog takvih ekstremnih vremenskih uvjeta može doći do problema u zračnom prometu, osobito u Birminghamu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće