Muškarac iz Eritreje preminuo u 127. godini života, obitelj se nada da će ući u knjigu rekorda

Crkveni zapisi i rodni list pokazuju da je rođen 1894. godine kada je i kršten pa je prema tim podacima u trenutku smrti imao 127 godina.

Njegova obitelj, međutim, vjeruje da je zapravo rođen 1884.

Natabay Tinsiew iz Eritreje preminuo je u 127. godini života, a njegova se obitelj nada da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji čovjek koji je ikad živio. 

- Strpljenje, velikodušnost i radostan život, to je bila njegova tajna za tako dug život - rekao je njegov unuk Zere Natabay za BBC.

Natabay je preminuo u ponedjeljak u svom selu Azefa. Selo se nalazi u klancu okruženom planinama i tamo živi oko 300 ljudi.

Njegov unuk Zere kaže kako crkveni zapisi i rodni list pokazuju da je rođen 1894. godine kada je i kršten pa je prema tim podacima u trenutku smrti imao 127 godina. Njegova obitelj, međutim, vjeruje da je zapravo rođen 1884., a kršten je tek 10 godina kasnije kada je u selo došao svećenik.

Seoski svećenik Mentay potvrdio je da zapisi pokazuju da je Natabay rođen 1894. godine te da je bio prisutan u selu kada su mještani slavili njegov 120. rođendan 2014. godine.

Prema Guinessovoj knjizi rekorda najstarija osoba na svijetu koja je ikada živjela bila je Francuskinja Jeanne Calment, koja je 1997. umrla u 122. godini života.

Natabay se oženio 1934. godine, a njegova supruga umrla je 2019. u 99. godini života. Za života se bavio stočarstvom i pčelarstvom.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće