Prizori koji lede krv u žilama: Svježe pečene slijepe miševe i iznutrice pitona prodaju kao pljeskavice

Iako je koronavrius gotovo sigurno potekao od slijepih miševa

Na pijaci Tomohon možete pronaći sve, od mesa šišmiša, do prepečenog psa i danas kada je svijet pogodila pandemija COVID-19.

Dvije njuške obezglavljenih svinja gledaju sa police, na drugoj leži pseći torzo... Malo dalje, uredno su poredana tijela slijepih miševa u krvi koja se cjedi iz njih... Svježe su isprečeni, kao da ih je neko bakljom spržio. Iz njihovih malenih usta vire oštri zubi poput šiljaka, a iza njih se nalaze njihova svježe ispečena krila.

image

Ne, ovo nije horor film. Ovako zaista izgleda kada uđete na pijacu Tomohon, koja se nalazi u Indoneziji. Na jednoj od tezgi, gospodin Igol dočekuje svoje mušterije.

Polutke, glave, krvave plećke. Sve to leži na pultu obloženom pločicama ispred njega, a ista slika vidi se gdje god se okreneš, prenosi Sky News. Do nedavno, slijepi miševi su bili glavna poslastica ovdje, ali je korona virus značajno smanjio prodaju.

- Zbog korone, posao mi je propao. Sada prodam tek pet šest kila šišmiša, nekada je to bilo i po 50 kilograma - žali se gospodin Igol.

image

Zbog drastičnog pada prihoda morao je da se "preorijentiše na svinjetinu". Ista je situacija na pijaci Langovan.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće