RUSKA VOJSKA REKLA ”NE” PUTINU- NEĆE DA SE BORE PROTIV UKRAJINAC

Ovako se ruski predsjednik obračunao sa njima

Prema nekim lokalnim izvještajima oko 60 ruskih padobranaca je odbilo da se bori u Ukrajini, a oni iz glavnog štaba vazdušno-desantnih snaga na sjeveru Rusije u Pskovu sada bi mogli da se suoče sa zatvorskim kaznama zbog neposlušnosti. Njihove trupe su prebačene u Bjelorusiju, ali nakon ovakve reakcije su vraćeni nazad u Pskovo, neki su otpušteni i označeni kao kukavice, dok će neki da se suoče sa suđenjem i vjerojatnim zatvorskim kaznama. a ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poslao je jednog od svojih zamjenika u Pskov da riješi slučaj. Ukrajinska strana kaže da se ovdje radi o elitnim padobrancima, mada to nije potvrđeno. Isto tako je ruski opozicioni list “Pskovska gubernija” objavio je da je “oko 60 vojnika iz Pskova odbilo je da ratuje na ukrajinskoj teritoriji”.

Ovo je samo posljednji u nizu slučajeva u kojima su ruske vojne trupe odbile da se povinuju naređenjima Vladomira Putina za rat u Ukrajini, a nekada ranije je ruski vojnik Vladimir Safronov (23) ispričao ukrajinskim vlastima o problemima sa obrocima i kako su oficiri pljačkali civile: “Hrana je loša, čuvamo je stalno. Veoma često imamo situaciju da se obrok za jednu osobu dijeli na dvoje. Uglavnom jedemo ono što nađemo po kućama. Mnogo je pljački, lično sam vidio. To uglavnom rade stariji vodnici i komandant. Vidio sam civile koji su se krili, ljude koji nisu mogli da se evakuišu, koji su živjeli u stalnom strahu. Bilo mi je strašno žao da ih vidim takve”, rekao je on.

Već neki raniji izvještaji su pokazali da su elitne specijalne snage OMON-a iz Kakasije takođe odbile da se bore. U drugom slučaju, vojnici iz Južne Osetije navodno su se vratili svojim kućama pješke nakon što su odbili da učestvuju u ratu u Ukrajini,a ovo prenosi Slobodna Dalmacija.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće