Žena umrla, još 12 osoba u bolnici zbog trovanja ribom u restoranu, vlasnik se opravdavao

Žena umrla, još 12 osoba u bolnici zbog trovanja ribom u restoranu, vlasnik se opravdavao

Vlasi su na restoranu provele testove, potvrdili su iz DGG-a, dodajući kako se ne može isključiti mogućnost pojave daljnjih slučajeva botulizma, jer je inkubacijski period bolesti dug nekoliko dana

Jedna je žena umrla a 12 osoba je hospitalizirano nakon što su pojeli sardine zaražene botulizmom u restoranu na jugozapadu Francuske. Još nije objavljena nacionalnost preminule, navode izvori povezani sa slučajem. 

Liječnik u bolnici Pelegrin u regiji Bordeaux kazao je u srijedu ujutro da se 12 ljudi još liječi, a petero ih je na respiratoru. Među njima su stanovnici SAD-a, Irske i Kanade, dok su po jedan stanovnik Njemačke i Španjolske odabrali otputovati u zemlju porijekla kako bi tamo primili terapiju, navodi The Guardian.

Botulizam je teška neurološka bolest obično uzrokovana konzumacijom hrane koja nije bila pravilno čuvana. Restoran u Bordeauxu sam je čuvao ribe, tvrdi zdravstvena agencija DGS. Botulizam uzrokuje smrt u 5 do 10 posto slučajeva zbog toksina koji stvaraju bakterije Clostridium botulinum, koje se pojavljuju kada hrana koja se čuva nije dovoljno sterilizirana.

Sve žrtve jele su sardine koje vlasnik sam pohranjuje u staklenke u restoranu Tchin Tchin, popularnom turističkom odredištu, između 4. i 10. rujna.

Izvor: vecernji.hr

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće