MUSLIMANI SLAVE RAMAZANSKI BAJRAM

MUSLIMANI SLAVE RAMAZANSKI BAJRAM

Nakon 30 dana posta, odricanja od hrane i pića, kao i uzdržavanja od svih vrsta grijeha, muslimani danas slave Ramazanski bajram.

Središnja bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u BiH održana je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a bajramsku hutbu predvodio je reisul- ulema Husein-ef. Kavazović. “Put vjernika je put dobra. U njemu je njegova snaga, sreća i zadovoljstvo. Natjecati se u dobru najviši je nivo ostvarene vjere. Na putu dobra žrtvuj koliko možeš i potrudi se da te na tom putu nitko ne prestigne. Muslimanu je dozvoljeno zavidjeti drugome muslimanu na dobru koje čini, ako će ga to potaknuti da ga proba preteći. Dobro u nama procvjeta u srcu, a plod daje rad našeg tijela. Tako je nastala naša civilizacija, iz srca i duše, u službi dobra, mira i sreće”, kazao je, između ostalog, reisul-ulema Kavazović. Bajram-namaz je klanjan i u Posavini, u oraškoj džamiji Azizija te u Odžaku, kao i u džamijama širom BiH.
Ramazanski bajram obilježava se tri dana, a uglavnom se dočekuje i provodi u obiteljskom okruženju. Drugog dana Bajrama, u četvrtak, 11. travnja, Islamska zajednica će obilježiti Dan šehida, obilaskom spomen-obilježja i mezarja.
Svim našim slušateljima koji slave Bajram, upućujemo najsrdačnije čestitke povodom ovog velikog praznika, uz želju da bajramske dane provedete u miru i sreći, okruženi s obitelji i prijateljima!

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće