Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Pripreme za blagdan Svih svetih kao i Dušni dan koji nas očekuju 1. i 2. studenog su pri kraju. Ovih je dana mnoštvo građana na svim grobljima, čiste ih i uređuju, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporukom Stožera kako je dobro otići nekoliko dana ranije na groblje.

Za blagdan Svih svetih cvjećari i svjećari svojom ponudom i ove godine nisu iznevjerili očekivanja kupaca, a u tijeku je nabavka ‘živog’ cvijeća i cvjetnih aranžmana kojim će uljepšati grobove svojih najmilijih. Građanima je, osim cijena, još važnije da je cvijeće lijepo, te da su aranžmani napravljeni s pažnjom, jer će im ukrašavati posljednja počivališta onih koje su izgubili. Ove godine zbog pogoršane epidemiološke situacije i restriktivnih mjera u susjednim zemljama, primjetan je slabiji dolazak Hrvata iz zemalja zapadne Europe, ali ipak se očekuje dolazak velikog broja prognanih i izbjeglih Hrvata koji će posjetiti mjesna groblja u Bosanskoj Posavini. Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome.

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH upriličit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, umrle i nestale branitelje Hrvatskog vijeća obrane i civilne žrtve Domovinskog rata. Tako je za nedjelju 1. studenog, najavljeno polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj spomen obilježja u Domaljevcu i Odžaku, te u Orašju kraj Spomen-obilježja u središtu Grada i polaganje vijenaca i misa zadušnica na groblju „Karaula“ u Donjoj Mahali.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće