VRIJEDNA DONACIJA ŠVAJCARACA I OPŠTINE ŠAMAC OSNOVNOJ ŠKOLI U GORNjOJ SLATINI

Osnovna škola “Gornja Slatina” kod Šamca dobila je školske klupe i stolice, kao i devet računara, koji su donacija porodice Stojnić Miroslava i članova Borilačkog centra “Rental” (Rheintal) i Moto-kluba “Tof faher AU” (Toff Faher AU) iz Švajcarske.


Predsjednik Kluba “Rental” Miroslav Stojnić sa svojim prijateljima Milanom Savanovićem, Sihvet Mašonović, Cristophom Sieber iz opštine AU – Herbruk, Zagorokom Jović i drugim su obezbjedili donaciju za školu u Gornjoj Slatini.


Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević prilikom posjete ovoj školi rekao je da su i prošle godine stigle dvije donacije iz Švajcarske od iste organizacije za opremanje škole i crkve u Obudovcu, Crvenog krsta, Doma zdravlja i da očekuju još jedan kontigent za Srednju školu u Šamcu.

Milićević je istakao da je i opština Šamac donirala osam računara i prateću računarsku opremu za opremanje kabineta informatike, a dogovorena je dalja saradnja opštine i škole radi opremanja sportskih terena i obezbjeđenja knjiga za školsku biblioteku.

Direktor Osnovne škole u Gornjoj Slatini Tanja Cvijanović zahvalila je načelniku opštine, i predsjedniku ovog centra i kluba Miroslavu Stojniću, te njegovim prijateljima iz Švajcarske na dopremanju značajnih količina namještaja i informatičke opreme iz Švajcarske.
„Stolovi i stolice su bili stari i to nam je jako značajno da smo uspjeli omogućiti učenicima, a informatička oprema će poboljšati rad učenika i nastavnika. Do sada smo imali stare računare sa zastarjelom konfiguracijom gdje nismo mogli da izvodimo nastavu informatike onako kako bi trebalo, a sada imamo kabinet informatike po svim standardima“, kaže Cvijanovićeva.

Učenik devetog razreda u Gornjoj Slatini Milan Stanišić kaže da mu je drago što su dobili nove računare jer na starim i manjim računarima bilo im je teže da usvajaju nova znanja.

Svetlana Pavlović

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće