ČLANICE KUD-a „RAVNICA“ IZ OŠTRE LUKE NA FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI

Članice KUD-a „Ravnica“ iz Oštre Luke, Ruža Pejić i Luca Šošić i ove su godine predstavljale BIH na Međunarodnom festivalu čipke od 10. do 12. rujna u Lepoglavi.

Uz čipke iz Hrvatske i još desetak europskih zemalja, one su s ponosom predstavile i našu posavsku čipku, zatim necanje, rasplet i keranje, koje su svojom ljepotom i unikatnošću oduševile posjetitelje manifestacije.
Ovo je deveta godina da u Lepoglavi sudjeluju naše predstavnice, a BIH je prije nekoliko godina bila i partner manifestacije, dok je ove godine ta čast pripala Mađarskoj. -„Raduje nas da smo na poziv organizatora i ove godine, skupa s o. Zvonkom Martićem, doktorom etnologije s Buškog jezera, čuvarom narodnog blaga BiH, mogli sudjelovati na ovoj popularnoj manifestaciji. S obzirom na naše višegodišnje sudjelovanje na ovom festivalu čipke, već smo prepoznati i priznati i naše čipke privlače znatiželjne poglede, ali i kupce koji ove vrijedne primjerke posavske čipke žele imati u svojoj privatnoj kolekciji“, kazala nam je s ponosom Ruža.
Najavila je i sudjelovanje KUD-a „Ravnica“ O. Luka ovoga vikenda na čipkarskom festivalu u Sikirevcima, te do kraja godine i na Buškom jezeru. Ruža s ponosom ističe i Etno sobu u Oštroj Luci u kojoj čuvaju veliko kulturno blago posavskoga kraja. Ministrica kulture F BiH Zora Dujmović je prije nekoliko godina otvorila našu Etno sobu za koju vlada prilično veliko zanimanje, a vrata ovoga vrijednoga spomenika kulturne baštine, otvorena su svakodnevno za sve poštovatelje tradicije Hrvata posavskoga kraja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće