Bh. političari posjetili Udruženje gatara Kantona Sarajevo da vide hoće li biti izbora

Udruženje gatara Kantona Sarajevo danas je bilo domaćin mnogim političkim subjektima iz naše zemlje.

Nakon kraha još jedna runde pregovora oko izbornog zakona, mnogi su željeli znati hoće li se održati izbori ove godine ili ipak neće. Posjeti je prisustvovala sama krema političke scene naše zemlje, odgovori koje su dobili za sada ostaju tajna, ali većina je izašla osmjehom na licu.

“Pa vidite nama se nikako ne isplati praviti sada skupove, lijepiti postere i previti cijelu kampanju ako neće biti izbora. To je svima jasno i zato smo odlučili igrati na sigurnu kartu. Udruženje gatara okuplja najiskusnije i najbolje na tom polju što imamo u BiH i ako oni nešto kažu to mora biti tako. Potez jeste malo čudan, ali vjerujte da je u isto vrijeme i očajnički jer mi više ne znamo šta ćemo. Ja sam iskoristio svoj utjecaj da postavim još jedno dodatno pitanje koje vam neću otkriti. Samo ću reći da sam zadovoljan odgovorom”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Drugi političari koji su izašli iz zgrade Udruženje gatara također su pokazali veliki entuzijazam i zadovoljstvo.

“Mene i nije baš zanimalo ovo oko izbora svakako neću biti kandidat za Predsjedništvo BiH, ali sam otišao zbog svojih problema sa Sudom BiH. Zanimalo me šta će na kraju od svega toga biti i hoćemo li se uspjeti napraviti ludi i sve svaliti na onog naivnog Fikreta Malinu. Mogu vam reći da sam odgovorom prilično zadovoljan, ali moglo je i bolje tako da ću tražiti drugo mišljenje od Udruženja gatara neko drugog kantona”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Tekst je satiričnog karaktera.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće