ODRŽANI 3. MOTO SUSRETI MK KRALJEVI RAGA TOLISA

Ovogodišnji 3. Internacionalni moto susreti u organizaciji MK Kraljevi raga Tolisa, protekli su na zadovoljstvo organizatora i svih sudionika.

Toliški ljubitelji Tomos motocikala prije pet godina su osnovali klub, a u organizaciju ovogodišnji trećih susreta bilo je uključeno gotovo stotinu mladića i djevojaka koji su s toplinom i susretljivošću dočekali goste i bili im na usluzi. –„Prema našim podacima na ulaznom pultu prijavilo se 40-tak klubova iz BiH, Republike Hrvatske i Srbije, a čak iz Beča stigli su redoviti gosti, članovi MK Crazy Bike,s. Teško je bilo voditi preciznu evidenciju, ali kroz kamp je prošlo blizu dvije tisuće motorista, njihovih simpatizera i ljubitelja motora, kojima je na ruku išlo i ugodno vrijeme. Druženje bikera započelo je na stadionu NK Sloga uz piće dobrodošlice, zajednički ručak i tradicionalni defile koji je pobudio zanimanje šire javnosti, a na povratku u kamp uslijedile su zanimljive i simpatične moto igre, Tampon zona i Vasina guma“, istaknuo je Marko Nedić predsjednik MK Kraljevi raga. U izboru Najveće rage pobijedio je Ivica Oršolić s modelom Tomos 14-V iz 1970 godine, dok je Najljepšu ragu, Tomos 14, predstavio Mijo Oršolić. U glazbenom dijelu programa, svirkom dugo u noć, nastupila su tri rock banda, a ispraćaj gostiju bio je u znaku zajedničkog doručka, uz tradicionalnu posavsku pogaču i delicije.
A da je nezamislivo da kraljevi funkcioniraju bez kraljica, uvjerili smo se na Moto susretima u Tolisi. To potvrđuje i podatak da od stotinjak članova, gotovo trećinu članstva čini ženska populacija, od supruga i djevojaka, a ima slučajeva da se i novorođenče daruje sa članskom iskaznicom. Darija Vukić je četiri godine u klubu, a učlanila se kaže, iz razloga što je u „Ragama“ cijelo njezino društvo. S punim povjerenjem i odgovornošću su i ovaj put dobili zadatke i odradili veliki dio posla oko dočeka i dobrodošlice sudionika, upisa na info pultu, te prodaje bonova, majica i suvenira. –„Ne bunimo se zbog naziva, nego naprotiv, sve je krenulo od njih, a u klubu smo svi ravnopravni. Poštuju nas i cijene naš doprinos, tako da je nevažno što u nazivu kluba nisu i kraljice. Osim u vožnji motorima i slušanju rock glazbe, uživamo u raznim igrama, novim poznanstvima i putovanjima na moto susrete u susjedstvu“, naglasila je Darija Vukić koja posjeduje skuter, ali priželjkuje sa društvom posjetiti susrete motorista u susjednoj Hrvatskoj.
Katarina Lukač je u klubu ponajprije zbog ljubavi prema starim mopedima marke Tomos i kroz restauraciju oživljavanje života u njima. U svojoj kolekciji kaže, da ima dva stroja spremna za restauraciju i za iduće susrete bi trebali biti u funkciji. –„Redovito posjećujemo Moto susrete u susjedstvu gdje prikupljamo nove ideje, razmjenjujemo iskustva i uvažavamo svačije prijedloge, a sve u cilju da naše susrete obogatimo novim sadržajima i budemo još bolji domaćini“, kazala je Katarina i poručila da ima želju ove godine otići u Pulu s kolegama iz kluba.
Ni ovogodišnji toliški moto susreti nisu protekli bez redovitih gostiju iz Vukovara, a ovaj put smo „naletjeli“ na veterana Marijana Jurića. -„Uz nagovor prijatelja prvi put sam u Tolisi na susretima i oduševljen sam. Bilo je ovo je divno druženje, ljudi su toliko susretljivi i svakako ću doći i iduće godine, jer dečki iz Tolise dolaze u Vukovar redoviti zadnjih godina“, poručio je Marijan Jurić iz MK Vukovar. Na susrete bikera u Tolisu s prijateljima iz Žepča je stigao Dario Šumić iz MK Yunajted, a na odlasku je uputio zahvalu domaćinima. –„Svaka čast organizatorima koji su se potrudili da sve bude na vrhunskoj razini. Na ovakav način se stječu novi prijatelji i gosti za iduće susrete, a njihovo gostoprimstvo je najbolja pozivnica. Iako se radi o mladom klubu, pokazuju veliku ljubav i ozbiljnost i ako nastave ovim tempom, uvjeren sam da ih čeka lijepa budućnost u ovom svijetu motora“, kazao je Dario.
Izvor: radioorasje.com

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće