SIPA izvršila pretres na pet lokacija: Uhapšene četiri osobe, evo šta je pronađeno

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u sklopu operativne akcije “Blinker”, na području općine Šamac

realizovali pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” i “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišena četiri lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 750 kilograma duhana, jedna mašina za rezanje duhana, jedna vage, jedna automatska i jedna poluautomatska puška, osam okvira za automatsku pušku i oko 210 komada municije.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

(24sata.info)

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće