Kako da rashladite vozilo za samo jedan minut

Pakao. Tako se jednom rječju može opisati trenutno vrijeme, sa vrlo visokim temperaturama svakog dana.

Ali pravi pakao najbolje znaju vozači koji sjednu za užaren volan vrelog automobila. Zbog toga, donosimo nekoliko savjeta kako da najbrže rashladite unutrašnjost kabine tokom ljetnjih dana.

Kada sija Sunce, i kada je napolju 30 ili više stepeni, temperatura unutar vozila može dostići čak i 60 stepeni. Naravno, to se dešava jer se automobil ponaša kao staklena bašta, odnosno prima toplotu i zračenje, a ne ispušta je osim ako prozor nije otvoren.

Baš zbog toga svaki ulazak u automobil ostavljen napolju tokom ljeta može biti pakleno iskustvo. Naravno, ko ima klimu, njemu je i lakše, ali postoji i način usmjeravanja ventilacije kako bi se kabina najbrže ohladila.

Pored toga, u videu možete vidjeti i jedan trik kojim za svega nekoliko sekundi možete smanjiti temperaturu u unutrašnjosti vozila i za 10 stepeni.

Ko ima kožna sjedišta, u još većem je problemu tokom vrelih dana, ali i za tu situaciju postoji rješenje. Uz to, u videu se pokazuje i koji je najefikasniji način da se spriječi prodiranje sunčevih zraka u kabinu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće