Koja je najoštrija, a koju je bolje zaobići?

Koja je najoštrija, a koju je bolje zaobići?

Testirali smo gulilice za povrće, od 0,65 do 14 eura

Kako reže, prianja li dobro u ruci i vrijedi li tog novca? Kuhinje su nezamislive bez njih pa smo iskušali šest gulilica za povrće

Širok je raspon cijena gulilica povrća. One u jeftinijim trgovinama poput Tedija ili Pepca stoje euro ili manje, dok se gulilica u trgovini Lonci i poklopci prodaje za 14 eura (105,48 kn). Zašto je razlika u cijenama tako drastična? Isplati li se uložiti u skuplju ili će poslužiti i ona jeftina? Kupili smo i testirali njih šest. Gulili smo krušku, krumpir i mrkvu. Evo dojmova.

1. Špar/Tognana, 4,99 eura

Definitivno moj favorit. Već se na prvu izdvaja od ostalih. Osim gumenaste drške, cijeli gornji dio je metalni, moj plus za sve što nije plastika. Oštrica je od nehrđajućeg čelika. Radi dobar posao i gotovo klizi po povrću. Nije potreban jak stisak pa se ruka ne umara brzo. Dobra je ako ste štedljivi u kuhinji, koru će riješiti vrlo tanko, malo lošije ako su vam potrebne konkretnije i deblje narezane trake povrća. Sviđa mi se i ručka, elegantna je, duga i tanka, ergonomična i sjajno prianja u ruci. Jako dobar omjer cijene i kvalitete.  

2. Lonci i poklopci/Joseph Joseph, 14 eura

Najskuplja gulilica na testu. Izgleda pomalo robusno, dosta je široka pa meni ne odgovara najbolje. Vanjski dio drške obložen je gumom pa ne kliže. Oštrica je od nehrđajućeg čelika i zaista jako oštra. Definitvno najoštrija na testu. Jako lijepo reže, nije potreban jak stisak ni mnogo energije da bi se nešto ogulilo. Plus joj je što ima zaštitu – dio drške se povlači i učvrsti oko oštrice pa je sigurna za skladištenje. Dobro je ako imate djecu ili ako ovakva kuhinjska pomagala držite nagurana u nekoj ladici pa ih tražite u hrpi. Opasnost od porezotina je eliminirana.

3. Tedi, 0,65 eura 

Najjeftinija na testu, ali nemamo predrasuda. No oštrica je nešto slabija, potrebno je više snage za rad. Ipak, narezat će pristojno, nije za baciti. Osobno mi kvari dojam to što je malešna i nekako široka pa ispada nepraktična. Kao da će mi pobjeći iz ruke. Za tu cijenu uopće nije loša. OK za rezervu, da se mota po ladicama i naiđe na vrh kad kad trebate nešto hitno oguliti.

Autor: Ana Trgovac

Izvor: vecernji.hr

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće