NAJMOĆNIJA BILJKA ZA SVE ŽENE,A SVI JE SMATRAJU KOROVOM

Pomaže kod krvarenja, bolesti JETRE, reume, a i reguliše PRITISAK!

edna od najčešćih korovnih biljaka, raste po poljima, baštama, uz put i živice, a na glasu je kao najmoćnija biljka za žene.

Rusomača (hoću-neću) cvijeta od marta do novembra. Cvijetovi su sitni, bijeli i združeni u produžene bogate cvijetove.

Preporučuje se njeno branje u proljeće iako se može brati i tokom cijele godine, a cela biljka je ljekovita. Suši se u hladu i na promahi, a čuva u zatvorenim kutijama, koje je štite od vlage.

Ipak, ako je moguće, bolje je koristiti svježu biljku.

Rusomačom se liječe mnoge bolesti – sve vrste krvarenja, iz nosa, pluća, crijeva, želuca i rana kod kojih se krvarenje ne može zaustaviti, prejake menstruacije, reguliše se krvarenje u pubertetu i klimakterijumu; liječi oslabljenost i odumiranje mišića, kilu, razne smetnje u izmjeni materija u tijelu, reumu, giht, bolesti jetre, bubrega, mokraćne bešike; preporučuje se kod žučnog i bubrežnog kamenca, kod niskog ili pak previsokog pritiska i dr.

Čaj – 2 velike kašike suve ili 4 velike kašike sveže biljke prelije se s 1/2 l vrele vode i ostavi da odstoji minut; popije se toplo tokom dana, tokom 3 nedelje; napravi se pauza od 2 nedelje i ponovi se liječenje u trajanju od 3 nedelje.

To je dobar lijek protiv krvarenja, neredovne menstruacije, naročito u klimakterijumu, kao i za sve navedene bolesti. Čaj – 2 čajne kašičice suhe rusomače ili 4 kašičice svježe prelije se s 1/4 l ključale vode i nakon 10 minuta se procjedi. Taj čaj regulira niski i visoki pritisak, a mora se piti duže vrijeme, 2-3 šoljice dnevno.

Čajna mješavina – u jednakim dijelovima rusomača, korijen srčenjaka, imela i ptičji dvornik: jedna čajna kašičica te mješavine prelije se s 1 šoljicom vrele vode i nakon 3 minuta se procjedi. Dnevno se piju 3-4 šoljice ovog čaja kao izvanredan lijek protiv krvarenja iz pluća.

Čajna mješavina – u jednakim dijelovima rusomača i rastavić – 1 velika kašika ove mješavine prelije se s jednom šoljicom vrele vode, odstoji jedan minut i procjedi se. Dnevno se piju 2-3 šoljice tog čaja kod svih vrsta krvarenja.

Tinktura – isjeckanu svježu rusomaču stavite u flašu, prelijte rakijom i ostavite 3-4 nedelje na toplom mjestu. Jednu veliku kašiku ove tinkture dodajte čaju od vrkute, koji pijete po litar dnevno. To je čudotvoran lijek za oboljele mišiće (spoljne i unutrašnje).

Obloge – nasjeckanu rusomaču stavite u sito iznad ključale vode; kada se dobro opari, stavljajte je kao oblogu na bolne mišiće udova.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće