OVA NAMIRNICA ELIMINIŠE ZATVOR, PUNA JE VITAMINA, A ZOVU JE I KRALJICOM JESENI

OVA NAMIRNICA ELIMINIŠE ZATVOR, PUNA JE VITAMINA, A ZOVU JE I KRALJICOM JESENI

Jedite je što češće i OZDRAVIĆETE

Jesen je godišnje doba kada su vam na raspolaganju mnoge namirnice koje su sezonske i jako dobre za imunitet i podizanje energije. Iskoristite ovu namirnicu koja je prava riznica vitamina.

Kesten
Preporučuje se bubrežnim bolesnicima, bogat je kalijem i fosforom, a sadrži i bakar koji jača kosti i imunitet. Kesten pospješuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca, ali je kaloričan pa će vas držati sitima.

Kruška
Omiljeno jesensko voće sadrži veliku količinu vitamina B koji nam pomaže da se lakše nosimo sa stresom. Vrlo je koristan u prehrani dijabetičara jer ima visok udio vlakana i pomaže u prevenciji dijabetesa. Dobri su za želudac i srce jer reguliraju i razinu kolesterola u krvi.

Bundeva
„Narančasta kraljica jeseni“ obiluje zdravim masnim kiselinama, a omega-3 kiseline važne su za zdravlje srca i krvnih žila.
Ima puno vlakana zbog čega čisti probavni trakt, a karotenoidi u njemu smanjuju rizik od većih zdravstvenih problema i štite kožu od UV zraka. Sjemenke bundeve su riznica vlakana, fosfora, mangana i željeza.

Repa
Nadaleko poznat kao najbolji lijek protiv anemije, štiti jetru i snižava krvni tlak. Konzumacijom cikle, i to sirove, “uklonit ćemo” znakove iscrpljenosti.

Brokula
Samo 45 grama brokule organizmu osigurava 70 posto dnevne preporučene doze vitamina C. Obavezno je kratko kuhajte na pari jer se dugim kuhanjem uništavaju važni nutrijenti.

Jabuka
Svima je poznato da jedna jabuka dnevno štiti od “odlaska liječniku”, zbog visokog sadržaja vitamina. Jabuke jačaju imunitet, sprječavaju prehlade i smanjuju rizik od infekcija dišnih puteva. Uspješno snižavaju kolesterol, a zbog sadržaja pektina pomažu detoksikaciju organizma, održavajući ravnotežu crijevne flore.

Izvor: kliker.life

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće