13
Sub, Srp
11 Novi članci

Top Vijesti

Grid List

Višegodišnja borba oko državnog poljoprivrednog zemljišta u Odžaku jučer je kulminirala.

Već niz godina u Odžaku traje trakavica oko državnog poljoprivrednog zemljišta u koju su uključeni Općina Odžak, Ministarstvo poljoprivrede Posavskog kantona, firma Poljoprivrednik iz Dervente te lokalni poljoprivrednici iz Odžaka. 

Na koncu smo još jedne školske godine, a pred učenicima završnih razreda osnovne škole su upisi u srednje, u novoj školskoj 2024/2025.g. .

Crno tržište se smanjilo, ali nije nestalo. Smanjen je dotok, a tim i prodaja cigareta bez akcizne markice, ali zato cvjeta prodaja ilegalnog duhana i cigareta, koje se istim tim duhanom pune u tube, a koji se mogu kupiti gotovo na svakom ćošku

Države bivše Jugoslavije bilježe najviše stope smrtnosti od raka u Evropi, dok je Malta zemlja sa najmanjom stopom smrtnosti od ove opake bolesti.

Sve tri institucije koje prikupljaju porez od građana BiH pohvalio se rekordnim prihodima. I Poreska uprava Republike Srpske, i Porezna uprava Federacije BiH, kao i Uprava za indirektno oporezivanje BiH, za prvih pet mjeseci ove godine prikupile su rekordne iznose od poreza.

Kućni ljubimci imaju veća prava od njih, a kazne su strašne

Nosioci pasoša tzv. Kosova od 1. januara 2024. godine bez viza će moći da putuju u šengensku zonu, za kratkoročne boravke do 90 dana, međutim, ova odluka neće se odnositi i za ulazak u Španiju jer ova zemlja ne priznaje ni Kosovo niti njihova dokumenta, objavljeno je na sajtu njemačke ambasade u Prištini.

Naučnici su otkrili da je formiranje novog okeana u toku i da će pocijepati Afriku na dva dijela.