13
Sub, Srp
11 Novi članci

"HRABRA" NAJAVA IZ NJEMAČKE: Uskoro potpuna zabrana benzinaca i dizelaša, ali ni to nije sve…

Svjetske Vijesti
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Premijer njemačke savezne države Bavarske Markus Söder misli da bi zabrana novih registracija za dizelske i benzinske motore od 2035. bila dobra ideja.

Njegov stranački šef Dirk Messner izrazio je slično mišljenje kao Markus Söder i, također, pozvao na zabranu automobila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem od 2035. „Kalifornija je pokazala put“, rekao je Messner. Podsjetimo, američka savezna država donijela je odluku o zabrani prodaje novih benzinaca i dizelaša 2035. godine.

Tokom prijelaznog razdoblja i s obzirom na krizu zbog korone, premijer Bavarske obnovio je svoj poziv za bonus za kupovinu automobila s najmodernijim motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Sistem poticaja, bonus za recikliranje ili bon za zamjenu mogli bi se koristiti još nekoliko godina pri kupovini još modernijeg automobila.

Zamjenik zelene parlamentarne grupe Oliver Krischer na potez bavarskog premijera rekao je:

– Pozdravljamo potez Markusa Södera. Nadajmo se da ovo nije samo jedan od njegovih poteza radi skupljanja političkih bodova, jer je apsurdno pozivati na kraj motora s unutrašnjim sagorijevanjem i istodobno zahtijevati premije za otkup novih.

Organizacija za zaštitu okoliša "Greenpeace" izrazila je slično mišljenje.

Bez obzira na sve, zabrana prodaje dizelaša i benzinaca bila bi vrlo hrabra odluka za pokrajinu u kojoj se proizvode Audi i BMW.