13
Sub, Srp
11 Novi članci

Županija Posavska povezuje se i autobusnom linijom, prijevoz besplatan

Vijesti iz Posavine
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Po prvi puta u poslijeratnom razdoblju Županija Posavske povezuje se od Odžaka do Orašja i natrag jedinstvenom autobusnom linijom, a prijevoz je za putnike besplatan.

Ministar prometa, veza i zaštite okoliša u Vladi Županije Posavske Pero Radić danas (19.04.) potpisao je ugovor s poduzećem Prevoz Turist d.o.o Odžak o uspostavi autobusne linije Odžak – Orašje. Autobus će prometovati svakim radnim danom od 29. travnja s kolodvora u Odžaku u 6,30 sati preko Novog Sela, Gornje Dubice, Pruda, Bazika i Domaljevca do Orašja, a povratak je u 15,30.

Troškove prijevoza osiguralo je Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša, te je za sve putnike na relaciji Odžak – Orašje prijevoz besplatan. Prema ministrovim riječima, radi se o pilot projektu, koji će trajati dva mjeseca, nakon čega će se znati kolika je zainteresiranost građana za prometovanje tom dionicom. Nakon tog probnog razdoblja pokrenut će se zakonske procedure za uspostavu redovite autobusne linije.

-Autobusnom linijom povezujemo sve tri jedinice lokalne samouprave u Županiji Posavskoj između kojih postoji teritorijalni diskontinuitet. Time ćemo omogućiti intenzivniji dnevni promet putnika koji ima za cilj doprinijeti boljoj dostupnosti svih usluga naših obrazovnih, zdravstvenih i svih drugih institucija, a na dobrobit naših žitelja, kazao je Pero Radić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša u Vladi Županije Posavske.