13
Sub, Srp
11 Novi članci

32. INTERNACIONALNI MOTO SUSRETI U ORAŠJU OD 01. DO 05. SVIBNJA

Vijesti iz Posavine
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tri i pol desetljeća postojanja i 32. organizacija Međunarodnih moto susreta u gradu na Savi, svrstali su MK Posavac Orašje u jedan od vodećih klubova na moto sceni bivše Jugoslavije.

„To nam na neki način daje i „obvezu“ da diktiramo tempo i način organizacije i dešavanja na moto susretima, pri čemu svaki puta nastojimo biti primjer, uzor i vodilja svima koji se bave motociklizmom“, istaknuo je predsjednik kluba Ivica Filipović. Iskustvo, entuzijazam, svježe ideje, a prije svega ljubav prema dvokotačima, poticaj su da svojom organizacijom i programom budu još energičniji i sadržajniji. To su upravo potvrdili kroz ovogodišnju moto feštu, koja će trajati punih pet dana od 1. do 5. svibnja. U MK Posavac s velikim nestrpljenjem i euforijom čekaju početak susreta, kamp su pripremili za prijem i smještaj svih bikera koji žele boraviti u njemu potpuno besplatno, a i svi sadržaji odvijat će se upravo na toj lokaciji.

Očekuje se dolazak više od 2 000 bikera iz regije i više europskih zemalja, koji su najavili organizirane dolaske u Orašje. Ovom gradu se u još većem broju rado vraćaju, što i ne čudi, s obzirom na vrhunsku organizaciju, sadržajan program i gostoprimstvo organizatora.
Prvi dan programa, u srijedu na Međunarodni praznik rada, od 15,00 do 21,00 sat će biti upriličena foto galerija, kojom će se kroz 250 fotografija prikazati povijest kluba kroz 35 uspješnih godina postojanja. Toga dana, sukladno svojim mogućnostima i ograničenim količinama, sve građane koji dođu u kamp, kao i sve bikere, organizatori će počastiti roštiljem i točenim pivom.


U četvrtak 2. svibnja dogovoren je posjet bikera Muzeju Vrata Bosne, crkvi i Franjevačkom samostanu na Raščici. U večernjim satima je svirka uživo, a s obzirom da je Posavac promotor noviteta, prvi puta na susrete dovodi tamburaše - Slavonski suton, koji će na tamburici svirati obrade velikih rock hitova. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.
Petak i subota 3. i 4. svibnja su standardni programi manifestacije. Uz prijem svih gostiju, uslijedit će moto igre, što je inače rijetkost na moto susretima, uopće, a budi veliko zanimanje bikera. U 16,00 sati planirano je svečano otvorenje susreta, a uz gradonačelnika Grada Orašja Marijana Oršolića, sudjelovat će i federalna ministrica zaštite okoliša i turizma Nasiha Pozder. Uslijedit će i kraći defile ulicama Orašja i druženje s građanima, a po povratku u kamp očekuje se vrhunski rock koncert na kojem će prvi puta nastupiti kultni band Osmi putnik iz Splita. Dobru zabavu i svirku uživo nastavit će momci iz Bijeljine, band Lavirint.


Subota 4. svibnja je središnji dan moto susreta. Nakon jutarnje kave i doručka te prijema ostalih gostiju, na programu su moto igre i stant show s kaskaderom koji će izvoditi egzibicije na motociklu i quadu. Organizator će, po tradiciji pripremiti i tradicionalni grah za sve motoriste u kampu, a nakon dobrog zalogaja krenut će defileom područjem grada Orašja i stići tamo gdje nikada nisu bili do sada. „Ovogodišnja ruta je od kampa Osmom pa Trećom ulicom u Orašju, prema Ugljari, Donjoj Mahali, Tolisi, preko Bukove Grede i Boka, do Oštre Luke, potom povratak preko „gradišta“ do Kostrča, uz vodocrpilište i preko Lilića, do disco kluba Sova night, gdje imamo besplatno osvježenje. Cilj je žiteljima približiti manifestaciju, jer je ideja vodilja kluba da on pripada građanima, a građani klubu i zato želimo da svi zajedno proživimo moto susrete, najveći događaj na ovome prostoru“, naglasio je predsjednik Filipović. Pozvao je sve građane, posebno starije da izađu na ulice i svoje kapije i pozdrave sudionike defilea, s kojima će na čelu biti i kaskader koji će prikazati stant show na tom putovanju. Po povratku u kamp održat će se izbor najljepšeg motocikla i natjecanje u stvaranju buke tj., turiranju po mjerenju decibela. Posavac će, kao i do sada, dodijeliti priznanja i nagrade svim pojedincima i klubovima koji će sudjelovati na ovogodišnjim susretima, a završni dio subotnjeg programa je večernji koncert Atomskog skloništa. Poslije njih tradicionalno će svirati i Domino efekt, do kasnih noćnih i jutarnjih sati. Ulaz u petak i subotu je 10 KM.

Nedjelja je rezervirana za dostojanstveno ispraćanje svih gostiju, uz kavu i doručak, a u podne će 32. Internacionalni susreti u Orašju 2024 i službeno biti zatvoreni. Ovako velika manifestacija, uz veliki trud i zalaganje članova kluba, zahtijeva i financijsku i moralnu potporu šire zajednice, koja je prepoznala njen značaj na turističkoj mapi Grada Orašja i ŽP,. Svi smještajni kapaciteti su popunjeni, traži se krevet više, a i ugostiteljski objekti su puno posjećeniji i ostvaruju veći promet u vrijeme trajanja moto susreta. Stoga je MK Posavac dobio potporu i ove godine brojnih sponzora, prijatelja kluba, Grada Orašja i Vlade ŽP, a nesebičan angažman pruža im policija MUP-a ŽP, koja brine da sve protekne u najboljem redu. Iz Posavca su posebno zahvalni na tome, te su pozvali sve njih, kao i ostale građane koji su zaljubljenici motociklizma i moto manifestacija da svojim dolaskom uveličaju ove susrete.

Izvor: radioorasje.com