13
Sub, Srp
11 Novi članci

Jezive scene iz Odžaka potresaju BiH, policajci poljoprivredniku slomili rebro

Vijesti iz Posavine
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Već niz godina u Odžaku traje trakavica oko državnog poljoprivrednog zemljišta u koju su uključeni Općina Odžak, Ministarstvo poljoprivrede Posavskog kantona, firma Poljoprivrednik iz Dervente te lokalni poljoprivrednici iz Odžaka. 

 

Lokalni poljoprivrednici već godinama tvrde kako vlast sve radi da velike količine zemljišta u Odžaku izruči na obradu firmi Poljoprivrednik iz Dervente. 

Cijeli slučaj već godinama je na sudu, a sudskom odlukom donesen je zaključak kojim do rješenja sporova koji se vode oko zemljišta nitko nema pravo obrađivati zemljište. 

Lokalni poljoprivrednici su jutros nakon što su traktori firme poljoprivrednik iz Dervente počeli obrađivati zemlju pozvali policiju, te se okupili pored parcele, da bi kako prenose svjedoci, policajci fizički napali jednog od poljoprivrednika te mu nanijeli teže ozljede, slomivši mu rebro. 

Iz odžačke policije danas za medije nije bilo izjava, a poljoprivrednici tvrde kako je upotrijebljena prekomijerna sila, te da se radi na podizanju tužbe protiv policajaca.

 

Izvor: https://federalna.ba