13
Sub, Srp
11 Novi članci

Na reviru u Oštroj Luci održano 3. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Vijesti iz sela
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

U organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH, na reviru u O.Luci kraj Orašja održano je 3. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura.

 Iako nisu nastupili ribolovci iz Posavine, domaćini natjecanja, Udruga ribolovaca Šaran Orašje i sekcija ribolovaca O.Luka-Bok-Bukova Greda, još jednom su na djelu potvrdili parolu „Posavina raj za lov i ribolov“. Posavina raspolaže odlično uređenim revirima, bogatim ribom, a gostoljubivost domaćina, ističu sudionici natjecanja i ovaj put je bila na iznimno visokoj.

–„Ekipe se uvijek raduju dolasku u Posavinu, gdje su reviri prepuni ribe i svi imaju ulov, što je vrlo rijetko na ostalim jezerima na kojima se provode natjecanja. Ako zanemarimo dosadne komarce, domaćini zaslužuju čistu desetku za gostoprimstvo i uvjete koje pružaju ribolovcima“, kazao je Josip Žulj, kapetan pobjedničke ekipe Ramske vode iz Rame. 

Natjecanje je okupilo  ribolovce iz Širokog Brijega, Velike Kladuše, Čitluka, Međugorja, Mostara, Rame, Kiseljaka, Busovače i dvije ekipe iz Gruda. Za 50 sati natjecanja ukupno je ulovljeno 774 kg ribe, a prvo mjesto je osvojila ekipa SRDT Ramske vode, dok je drugo pripalo USR „Štuka“ iz V. Kladuše, a treće UŠR „Amur„ MGW Grude. –„Praktički ovo je bilo natjecanje ribolovaca iz Hercegovine, Središnje Bosne i Krajine, jer zbog problema u ribolovnom savezu Republike Srpske, svoj nastup su otkazali ribolovci iz ovog entiteta. Poslužili su vrlo dobri vremenski uvjeti što potvrđuje i ukupan ulov od 774 kg ribe, dok je u prethodna dva kola ulovljeno svega 620 kg. Neizvjesno je bilo do samoga kraja i moglo je doći do promjena u poretku, ali na kraju je ipak zasluženo slavila ekipa Ramske vode“, rekao je Osman Hodžić komesar 3. kola Premijer lige BiH i dodao kako preostalo još jedno kolo lige, ali još uvijek nije utvrđen termin i mjesto natjecanja.

Vodeći u ukupnom poretku je SRDT Ramske vode, ispred ribolovaca iz V.Kladuše i Busovače i ove tri ekipe imaju najveće izglede za plasman na svjetsko prvenstvo. Zanimljivo je da su za ekipu iz Rame pecali ribolovci iz Posušja Josip Žulj i Petar Bašić, a objašnjenje je kaže jednostavno, jer društvo iz Posušja nije registrirano u Ribolovnom savezu BiH, nemaju svoju vodu, ali naglašavaju kako imaju veliku i čvrstu volju za pecanjem.

–„Pogoduju nam vode u Posavini, jer u protekle dvije godine, od četiri nastupa imamo dva zlata i jedno srebro. Uspjeh je iznad očekivanja i moram priznati da je voda u Orašju i ovdje u O.Luci puna ribe. Upecali smo 28 komada, ukupne težine 179 kg, a najteža riba je šaran od 13,2 kg“, kazao je Josip Žulj i dodao kako će tri prvoplasirane ekipe iz Premijer lige predstavljati reprezentaciju BiH na svjetskom prvenstvu iduće godine u SAD.

Posušani iz „Ramskih voda“ su već ranije osigurali nastup na svjetskom prvenstvu, koje će u rujnu biti održano u Francuskoj, a uz njih će biti i članovi UŠR „Amur“ iz Gruda i USR „Štuka“ iz Velike Kladuše. –„Nastup u Premijer ligi je financijsko opterećenje, jer sami snosimo troškove, dok reprezentativne nastupe donekle pomaže i Savez. Usprkos svim teškoćama, kako financijskim tako i poslovnim obvezama, svoj hobi smo pretvorili u sport, a tko voli ribolov uvijek će iznaći mogućnosti za veće domete“, poručio je Josip Žulju, strastveni ribolovac iz Posušja. 

Ribolovci iz Gruda su osvojili treće mjesto, a kapetan Josip Majstorović navodi podatak kako su ulovili oko 120 kg ribe. Nema riječi kojima bi kaže, zahvalio domaćinima za gostoprimstvo kakvo nigdje nisu doživjeli i svi su pecali s užitkom. Za udrugu Amur Grude, ističe kako broji maksimalno oko stotinu članova, a problem je kaže, kako još uvijek nisu dobili koncesiju za vode.

Izvor: radioorasje.com