13
Sub, Srp
11 Novi članci

ODRŽANO 23. SPORTSKO NATJECANJE INVALIDA DOMOVINSKOG RATA ZAJEDNICE UDRUGA HVIDRA HVO HB ŽUPANIJE POSAVSKE

Vijesti iz sela
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

U Oštroj Luci je u subotu održano 23. sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, Zajednice Udruga HVIDR-a HVO Herceg Bosna Županije Posavske, na kojem su se natjecali hrvatski ratni vojni invalidi HVO-a Grada Orašja, općina Domaljevac-Šamac i Odžak, te HVIDR-e HVO Tuzla-Soli i Ravne-Brčko.

 Program je započeo intoniranjem himne Lijepa naša i minutom šutnje za sve poginule i umrle branitelje, a igre je proglasio otvorenima pomoćnik ministra branitelja u Vladi ŽP Drago Kopić. Natjecanja su održana u deset sportskih disciplina, a najbolji uspjeh je ostvarila Hvidra Orašje koja je pobijedila u pet disciplina, zatim slijede Ravne Brčko tri, Tuzla Soli dvije, te Odžak i Domaljevac Šamac koji su ostvarili po jednu pobjedu. Hvidra ŽP će ovoga vikenda na Športske igre HVIDR-e Herceg Bosne u Neumu, uputiti 41 natjecatelja.
Prije početka natjecanja, koje je okupilo oko 120 branitelja, izaslanstva su položila vijenac i upalili svijeće kraj Spomen obilježja u središtu O.Luke. U svojem obraćanju, pomoćnik ministra branitelja u Vladi ŽP Drago Kopić je uz ostalo kazao kako je uloga sporta u društvu velika, a branitelji svojim aktivnostima kroz ovakva okupljanja promoviraju i zdrav način života.

–„Svi imamo zajednički cilj i obvezu promovirati vrijednosti Domovinskog rata, a važna je činjenica da među sobom održavamo stare veze koje smo imali u Domovinskom ratu i one obveze koje su ovo područje i ovaj oraški džep održale u sastavu Federacije, pa i opstojnost Županije Posavske“, istaknuo je Kopić.
Nazočne ratne vojne invalide pozdravio je i predsjednik HVIDR-e ŽP Marko Ivanović i sudionicima poželio uspjeh u natjecanju. Ivanović je istaknuo kako je Ministarstvo branitelja ŽP za ratne vojne invalide osiguralo sistematske preglede u Općoj bolnici u Sl. Brodu i do sada je to učinilo 40-tak članova Hvidre s prostora Grada Orašja, a u narednom periodu će doći na red i ostali branitelji.

„Kompletan pregled se obavi u jednom danu, a tajnik Željko Klaić koordinira sve poslove, od prijave do odlaska“, naglasio je predsjednik Ivanović te pozvao članove iz svih podružnica da se prijave za sistematske preglede koji su besplatni.

Zahvalio je Ministarstva branitelja ŽP na financijskoj potpori za održavanje ovih sportskih igara ratnih vojnih invalida, te kuglani Cadilak O. Luka i UR Šaran Orašje, gdje su se odvijala natjecanja u pojedinim disciplinama.
Natjecanja su se održala u deset sportskih disciplina, a najuspješniji su bili:
Boćanje: 1.) Orašje (Anto Oršolić Tone, Pejo Janjić Lesi, Miroslav Filipović i Tunjo Oršolić Lovrin;
Kuglanje: 1.) Joso Živković (Orašje), 2.) Mato Lukić (Domaljevac-Šamac), 3.) Zoran Pepić (Odžak);
Pikado: 1.) Ivica Marković (Orašje), 2.) Marko Grgić (Odžak), 3.) Anto Mikić Munja (Orašje);
Plivanje: 1.) Mato Topić Glaba (Orašje), 2.) Đuro Oršolić Baždar (Orašje), 3.) Đuro Mikenac (Orašje); s dvostrukom amputacijom: 1.) Jozo Kolanović (Tuzla-Soli);
Stolni tenis: 1.) Predrag Tomić (Tuzla-Soli), 2.) Stanimir Mišković (Odžak), 3.) Anto Vincetić (Orašje);
Strjeljaštvo: G-1 – 1.) Franjo Blažević (Ravne-Brčko), 2.) Marinko Grgić (Ravne-Brčko), 3.) Fehim Joldić (Tuzla-Soli); G-2 – 1.) Stjepan Brkić (Ravne-Brčko); G-3 – 1.) Juro Markanović (Tuzla-Soli);
Šah: 1.) Marijan Iljazović (Domaljevac-Šamac), 2.) Anto Koturić (Domaljevac-Šamac), 3.) Josip Lukić (Tuzla-Soli);
Športski ribolov: 1.) Mato Antić (Tuzla-Soli), 2.) Anto Jerković (Ravne-Brčko), 3.) Anto Mijić (Domaljevac-Šamac);
Utrka u invalidskim kolicima: 1.) Hakija Srna (Orašje);
Viseća kugla: sjedeći stav – 1.) Mirko Zečević (Ravne-Brčko), 2.) Rado Deanović (Ravne-Brčko), 3.) Vladimir Ivić (Ravne-Brčko); stojeći stav: 1.) Ilija Blažević (Odžak), 2.) Marko Ivanović (Orašje), 3.) Andrija Barišić (Odžak). Svi navedeni će predstavljati HVIDR-u ŽP na Športskim igrama HVIDR-e Herceg Bosne u Neumu 29. i 30. rujna.

Izvor: radioorasje.com